Dansschool
                Grijsbach
Historie Dansschool Grijsbach

Dansschool Grijsbach kent zijn oorsprong in Oisterwijk. In 1946 nam Ed Grijsbach, nadat hij in de oorlogsjaren als dansleraar had gewerkt, de dansstudio van Jos van Haaren over.

Waarna hij in de winter van 1950 niet alleen les gaf in Oisterwijk, maar ook in Moergestel en andere dorpen in de buurt van Oisterwijk. Helaas is Ed Grijsbach zelf op jonge leeftijd overleden en heeft zijn vrouw met haar nieuwe man (Joop Spaan) dansschool Grijsbach doorgezet.

In vele kleine zalen in cafés, hotels en buurthuizen in Oisterwijk en omstreken werd er in die tijd les gegeven en was pas in juni 1966 de vaste zaal in de Grotestraat 407 in Waalwijk een feit.

In 1987 is de dansschool in Waalwijk overgenomen door Theo Brand uit Rotterdam. Waarna zijn broer René in september 1987 is gestart met de danslessen in de Bolderik in Sleeuwijk.

In 1997 is de dansschool in Sleeuwijk overgenomen door René samen met zijn vrouw Charlotte.

Sinds 2000 wordt er geen les meer gegeven in Waalwijk en is de dansschool alleen nog maar in de Bolderik in Sleeuwijk te vinden.

René geeft inmiddels al meer dan 30 jaar les in de Bolderik. In 1974 kreeg hij zelf met veel tegenzin zijn eerste dansles bij dansschool de Klerk in Rotterdam. Zijn ouders vonden dat het hoorde bij zijn opvoeding. Nooit had hij kunnen bedenken dat hij de afgelopen 30 jaar velen uit het land van Altena naar de dansvloer van dansschool Grijsbach in de Bolderik wist te lokken. Met heel veel plezier geeft hij elke vrijdagavond les, dansen moet een feest zijn. Vele leden kijken dan ook echt uit naar de vrijdagavond, voor een avondje dansen. Naast de lessen zijn er natuurlijk ook de vrij dansavonden en de (kerst) bals. En natuurlijk niet te vergeten de afdansavonden. Aan het eind van elke cursus worden de kandidaten in de gelegenheid gesteld om het felbegeerde dansdiploma te behalen.

Grotestraat 407,   Waalwijk in 1981.
Dansles in de jaren 80. Grotestraat 407, Waalwijk.